twitter
 
 
 
12 maart 2019 11:58

Oogstbijeenkomst LVB in het vizier: aandacht voor middelengebruik

Datum: 17 april 2019
Tijd: 9:00 - 12:00
Locatie: VGN, Oudlaan 4 3515GA Utrecht

In 2018 is de eerste fase van het Gewoon Bijzonder project ‘LVB in het vizier’ afgerond. ‘LVB in het vizier’ is een deelproject onder de vlag van het Nationaal Programma Gehandicapten ‘Gewoon Bijzonder’. Deze maand is het vervolg gestart (fase 2) waarin een leidraad wordt ontwikkeld en voorbereidingen worden getroffen voor het leernetwerk wat november 2019 start. Tijdens de oogstbijeenkomst op 17 april vertellen we hier meer over.

Doel van deze oogstbijeenkomst

Presenteren we de resultaten uit het fase 1 traject. Hoe delen organisaties en betrokkenen hun kennis over mensen met LVB en (problematisch) middelengebruik en/of vermoedens van het gebruik van middelen? In 2017 en deels in 2018 is hier in het project LVB in het vizier onderzoek naar gedaan. De resultaten van dit onderzoek zijn terug te lezen in het rapport.

Kijken we vooruit naar fase 2, waarin de ontwikkeling van een leidraad ‘LVB in het vizier’ en de inrichting van leernetwerken centraal staat. We gaan in fase 2 aan de slag in een actief leernetwerk, waarin gelegenheid is om met en van elkaar te leren op actuele vraagstukken rond mensen met LVB en problematisch middelengebruik.

Praktische informatie

Datum en locatie: woensdag 17 april 2019, VGN, Oudlaan 4 in Utrecht
Tijd: 09:00 tot 12:00 uur
Kosten: gratis. Er is plek voor maximaal 80 personen, vol = vol.

Vragen: neem dan contact op met Inge Klabbers via i.klabbers@vilans.nl  of 06 11 21 01 73 Inschrijvingen: klik op deze link https://www.formdesk.com/vilans/Inschrijfformulier_oogstbijeenkomst_LVB_in_het_vizier_17_april_2019

Voor wie? Iedereen die geïnteresseerd is of betrokken bij de zorg rondom mensen met LVB en problematisch middelengebruik en/of vermoedens van een stoornis in het gebruik van middelen. En iedereen die geïnteresseerd is in (deelname aan) het vervolg (fase 2) ‘LVB in het vizier’, waarin leernetwerken in zorgorganisaties worden ingericht en ondersteund. Personen die hebben deelgenomen aan het (online) onderzoek ‘LVB in het vizier 1’ Geïnteresseerden uit relevante netwerken in relatie tot deze doelgroep. Programma Tijdens deze bijeenkomst worden onder meer de highlights uit fase 1 gepresenteerd en vindt er een carrouselronde plaats.

Download het volledige programma (pdf)

Achtergrondinformatie

Met het project ‘LVB in het Vizier’ (onderdeel van Gewoon Bijzonder) hebben we als doel dat mensen met LVB en problematisch middelengebruik en/of vermoedens van een stoornis in het gebruik van middelen meer in het vizier komen. We halen kennis op uit de praktijk, bundelen deze en maken de informatie beschikbaar voor álle zorgprofessionals in de gehandicaptenzorg die met deze doelgroep werken.

Bron:
Vilans

Lees meer over: lvb, verslaving

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reactie toevoegen

 

Beveiligingsvraag:

Wat is het vierde woord in deze zin? *

* Verplicht veld